Muzica medievala si celtica la Ateneul Roman

6 May
2010

11 Mai 2010, Ora 19.00, Ateneul Roman

In cadrul stagiunii de marti seara , in seara zilei de 11 mai ,la ora 19,melomanii vor putea asista la un program deosebit de interesant,datorita abordarii muzicii vechi cu tot respectul cuvenit pentru autenticitatea si stilul epocilor respective.

Infiintat din anul 2002, ansamblul de muzica veche “Grafic” din Arad si-a imbogatit pe parcurs repertoriul si cu muzica veche celtica.Din ansamblu fac parte cadre didactice ale Liceului de arta “Sabin Dragoi” din Arad si ale Colegiului de muzica “Ion Vidu” din Timisoara ,muzicieni care participa cu tot talentul si pasiunea lor la numeroase Festivaluri de arta medievala din Romania sau din strainatate.

Amintim faptul ca ansamblul a mai colaborat cu Filarmonica “George Enescu”, si revenirea pe scena prestigioasei institutii este o confirmare a valorii acestuia.Referitor la repertoriul abordat, acesta este alcatuit din aranjamente personale si imbina stilul dansant al muzicii de strada al acelei perioade cu baladele de dragoste pentru voci si ansamblu,iar concertele sunt sustinute in costume de epoca.

Filarmonica “George Enescu” isi are sediul in Ateneul Roman,cladire emblematica pentru orasul Bucuresti si istoria sa. Cladirea a fost ridicata intre anii 1886 si 1994,lucrarile fiind executate in trei etape .Sala Mare a fost inaugurata in 1888, din acel moment devenind locul de desfasurare al concertelor simfonice, dar si a numeroase conferinte si expozitii de arta.

Ateneul Roman ,str, Franklin nr. 1-3
Casa de bilete ,tel 021 3156875

Sursa: RadioMuzicaOnline

Comment Form

top