Bijuterii muzicale pe scena salii mici a Ateneului Roman

6 May
2010

11 Mai 2010
Ora 19.00
Atenenul Roman

La sala mica a Ateneului Roman , marti, 11 mai ora 19,avem prilejul sa ascultam capodopere ale muzicii preclasice intr-o varianta interpretativa de exceptie. Lucrari de Vivaldi, Bach, Telemann si Paganini vor fi prezentate de doi muzicieni, recunoscuti ca niste pasionati ai muzicii de camera: violonista Anda Petrovici si chitaristul Bogdan Mihailescu..

Violonista Anda Petrovici are o carte de vizita intr-adevar impresionanta , incepand cu absolvirea Consevatorului din Bucuresti la clasa lui Stefan Gheorghiu, urmand apoi castigarea a numeroase concursuri internationale si participarea la cursuri de maiestrie in strainatate. Angajarea la Filarmonica “George Enescu” a insemnat pentru Anda Petrovici inceputul unui drum artistic , care i-a marcat intreaga cariera.

In 1978 a participat la fondarea Trioului “Pro Arte” , astazi ansamblul cameral oficial al Filarmonicii .Din 1989 este concertmaestru al Orchestrei Simfonice a Filarmonicii bucurestene. Insasi lucrarea de doctorat a doamnei Anda Petrovici sustinuta in 2009 , se refera la pozitia concertmaestrului intr-o mare orchestra simfonica. Canta pe o vioara Gennaro Vinaccia – 1770.

Bogdan Mihailescu este un nume de referinta in lumea promotorilor chitarei clasice in Romania,muzicianul desfasurand o intensa activitate concertistica si pedagogica atat in tara ,cat si in strainatate. Faptul ca revine pe una din scenele Ateneului Roman pentru a oferi, alaturi de Anda Petrovici , minunate piese camerale arata interesul pe care-l manifesta muzicienii de valoare intru cultivarea subtilitatilor interpretative impuse de acest gen muzical

Filarmonica “George Enescu” isi are sediul in Ateneul Roman,cladire emblematica pentru orasul Bucuresti si istoria sa. Cladirea a fost ridicata intre anii 1886 si 1994,lucrarile fiind executate in trei etape .Sala Mare a fost inaugurata in 1888, din acel moment devenind locul de desfasurare al concertelor simfonice, dar si a numeroase conferinte si expozitii de arta.

Sursa: Radio Muzica Online

Comment Form

top