Army in Concert

29 Apr
2010

Army in ConcertJoi, 20 Mai 2010,
ora 19:30
Sala Radio Bucuresti
Bucuresti

Pe 20 mai, ultimul concert din prima parte a stagiunii! Dirijor Florin TOTAN, invitat special Monica Balasoiu (vioara) Orchestra Reprezentativa a Armatei va sustine ultimul concert din prima parte a stagiunii la Sala Radio din Bucuresti, pe data de 20 mai 2010, cu incepere de la ora 19.30. Evenimentul este organizat de Asociatia Culturala Teocta si Kompas Events, cu sprijinul extraordinar al Centrului Cultural European Sector 6 si al Centrului Cultural pentru UNESCO „Nicolae Balcescu” , urmand sa se intoarca in septembrie in ceea de a doua parte a stagiunii unde surprizele vor fi si mai mari.

Dupa rasunatorul succes repurtat in februarie cu concertul sustinut alaturi de Orchestra Reprezentativa a Armatei, apreciatul dirijor Florin TOTAN revine. In concertul din luna mai, publicul va avea ocazia sa asculte muzica din filme celebre ca „Piratii din Caraibe”, „Mihai Viteazul”, „Lista lui Schindler”, ‚Hook” si altele.

Florin TOTAN este recunoscut ca unul dintre muzicienii romani cu cea mai intensa si bogata ACTIVITATE CONCERTISTICA PESTE HOTARE, dirijand frecvent in Anglia, Belgia, Franta, Germania, Serbia, Croatia, Elvetia, Italia, Spania, Portugalia, Finlanda, Israel, Turcia, Egipt, SUA, Mexic, El Salvador, Venezuela si Brazilia.

Printre cele mai IMPORTANTE ORCHESTRE dirijate, putem aminti Berliner Symphonie Orchester si London Schubert Players, Derby Symphony Orchestra , Kansas Chamber Orchestra,Vancouver Civic Symphony Orchestra si University of Denver Symphony Orchestra(SUA), Orchestra Nacional do Porto (Portugalia), Orchestra da Camara de Barcelona(Spania), Orchestra da Camera di Milano, etc. A STUDIAT sistematic dirijatul cu C.Bugeanu (1980-1984) la Bucuresti si s-a perfectionat cu F.Ferarra la Siena(1983) si R.Schumacher la Paris si Berlin(1990 si 1991).

Dar decisiv pentru formarea sa profesionala a fost intilnirea cu Maestrul Celibidache, pe care l-a frecventat cu asiduitate din 1982 pina in 1990, studiind cu el la Munchen si Mainz (cursul de Fenomenologie Muzicala). A castigat CONCURSURILE INTERNATIONALE de la Murzzuschlag/Austria-1990 si Berlin -1991(dirijind in finala,Berliner Symphonie Orchester in sala Schauspielhaus). De asemenea, el a dirijat la FESTIVALURI prestigioase ca: Paris-Jouvissy(1985), Avignon(1990,1992,1994), Bergamo(1997 si 2008) si Brescia (2005),”Enescu”-Bucuresti (1998), Primul Festival al Muzicii Romanesti de la Londra (2005).

De asemenea, a acompaniat SOLISTI DE TALIE INTERNATIONALA: pianistii Babette Hierholzer (Berlin-New York) si Jean Francois Dichamp (Paris), violonistul Eugen Sarbu (Londra), naistul Gheorghe Zamfir, sopranele Cellia Costea si Felicia Filip. Invitata speciala este Monica Balasoiu (vioara). Monica Balasoiu s-a nascut pe 25 ianuarie 1989 in Craiova intr-o familie ce iubeste muzica, mostenind inclinatia catre vioara de la mama sa.

A inceput studiul viorii la varsta de 6 ani in cadrul Liceului de Arta “Marin Sorescu” din Craiova la clasa de vioara a prof. Gabriela Epuran. In paralel a studiat cu maestrii si pedagogi de exceptie precum: Mihaela Tomescu, Cezar Marin, Florin Croitoru, Ilarion Ionescu Galati. Actualmente este studenta in anul III la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti, clasa de vioara a prof. Ladislav Csendes.

Premiile la concursurile nationale si internationale obtinute, recitalurile si concertele sustinute au fost doar un prim pas in formarea tinerei violoniste. Adevarata sa pasiune ramane muzica de camera si orchestra, fapt ce a determinat-o sa infiinteze “Camerata Regala”, fiind de asemenea colaborator in cadrul Filarmonicilor din Craiova, Timisoara, Pitesti. Pana in prezent, a concertat pe scene importante din Austria, Italia, Germania , Elvetia, Spania, Ceuta (Africa) .

Eveniment realizat cu sprijinul extraordinar al Centrului Cultural European Sector 6 si Centrul Cultural pentru UNESCO „Nicolae Balcescu”. Biletele au preturi intre 20 si 40 RON si pot fi cumparate de la Sala Radio, Sala Palatului si Magazinul Muzica, din reteaua magazinelor Diverta sau online de pe site-urile www.biletoo.ro, www.bilete.ro, www.blt.ro, www.myticket.ro .

Comment Form

top